Funkcja wymierna, 2 funkcje, szkicowanie ich ilorazu.
Kamil: Witam serdecznie!
Mając dane f(x)=x+1x+1 oraz g(x)=x3−1x2−1, naszkicuj wykres funkcji
h(x)=f(x)g(x)
16 sie 12:14
Kamil: Ehh, cos nie tak, zapisze tak:
f(x)=x+1/x+1
g(x)=x3−1/x2−1
h(x)=f(x)/g(x)
16 sie 12:16
Kacper: Najpierw dziedziny, potem przekształć
16 sie 12:28
Kamil: Czyli określić dziedzine, a pozniej podzielić i przekształcic?
16 sie 12:35
Kamil: Wyszło mi, że h(x)=1 gdzie x≠−1 i 1
16 sie 12:40
Kamil:

Czyli, coś takiego
16 sie 12:48
john2: Dobrze.
16 sie 14:51