rownanie
bozenna: 4( x=9 )=2( 2x+5)
9 lis 14:43
Mateusz: A nie powinno być tak 4(x+9) = 2(x+5)
9 lis 14:45
bozenna: przepraszam pomylilamsie
4(x−9)=2(2x +5)
9 lis 14:46
Nikka: takie równanie nie ma rozwiązania
4x−36=4x+20
−36≠20
9 lis 14:50
Mateusz: Ma być 4x−36 = 4x+10 ale i tak nie będzie rozwiązań bo −36 ≠10
9 lis 14:57
bozenna: −2(3x−4)=3(6−x)−(x−2)
9 lis 15:02
bozenna: ja to zrobiłam,ale nie wiem czy to jest dobrze
9 lis 16:12
bozenna: −6x+8=18−3x−x+2
−6x+4x=18+2−8
−2x=12 /

−2)
x=−6
czy to jest prawidłowo?
9 lis 16:33
bozenna: bardzo proszę napisać czy jest zrobione poprawnie
9 lis 19:04
Godzio: jest dobrze
9 lis 19:11
Ann: tak
9 lis 19:11
bozenna: bardzo proszę napisać czy jest zrobione poprawnie
9 lis 19:26
bozenna: (6osiemnastych+6 dziewiętnastych) (7do czterech)podniesione do5 kreska ułamkowa i pod nia
(6 szesnastych + 6 siedemnastych) (343)do potęgi 7
9 lis 19:55
Godzio: | | 6 | | 6 | | (74)5 | |
( |
| + |
| )( |
| *3437 tak ? |
| | 18 | | 19 | | | |
9 lis 20:02
bozenna: (343)do7 tylko ze jest pod kreska
(6do osiemnastu +6 do dziewiętnastu) tak jak napisałeś (7 do czterech)
9 lis 20:22
bozenna: (6 do potęgi 18 + 6 do potęgi 19) (7do4)podniesione do5 tak jak napisałeś,pod tym co napisalam
kreska a pod nią (6dopotegi 16 + 6 do potegi17) (343)do potęgi 7
przepraszam ze tak marudzę,ale nie daje rady.
9 lis 20:45
bozenna: Godziu czy możesz jeszcze raz napisać jak to widzisz?
10 lis 14:36