| 1 | ||
3cosα − 2tgα = 3cosα − 2 * | ||
| ctgα |
| 2 | π | 3 | ||||
tgα = | ⇒ α ∊ (0, | ) U (π, | π) | |||
| 5 | 2 | 2 |
| 5 | π | 5 | 3 | |||||
cosα = | gdy α ∊ (0, | ) lub cosα = − | gdy α ∊ (π, | π) | ||||
| √29 | 2 | √29 | 2 |
| 2 | ||
0 < α < 90o i ctg α = | ||
| 5 |
| x | 2 | |||
ctg α = | = | ⇒ x = 2 i y = 5 ⇒ r2 = 22 + 52 = 29 | ||
| y | 5 |
| x | 2 | 2 √29 | ||||
cos α = | = | = | ||||
| r | √29 | 29 |
| 1 | 5 | |||
tg α = | = | |||
| ctg α | 2 |
| 2√29 | 5 | 6√29 | ||||
3 cos α − 2 tg α = 3 * | − 2* | = | − 5 | |||
| 29 | 2 | 29 |