matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki- calkowanie przez podstawianie
Ewelka:
1
∫
cos
2
(3x)
14 sie 14:30
Ewelka:
Tam ma byc cos do kwadratu
14 sie 14:31
ICSP:
1
podstawienie t = 3x , dt = 3 dx , dx =
dt
3
1
1
1
1
=
∫
dt =
tgt + C =
tg(3x) + C
3
cos
2
t
3
3
14 sie 14:44
Ewelka:
Dziekuje za pomoc!
14 sie 14:51