narysuj wykres
elenaaa: Podaj przykład oraz naszkicuj wykres monotonicznej funkcji f , jeśli wiadomo , że jej dziedziną
jest przedział <−2;4> , zbiór wartości to {−1,0,3} oraz funkcja ma nieskończenie wiele miejsc
zerowych.
13 sie 18:26
Mila:
Kto wymyślił to zadanie?
13 sie 19:17
razor:

f(x) = −1 dla x = −2
f(x) = 0 dla x ∊ (−2,4)
f(x) = 3 dla x = 4
13 sie 19:20
Mila:
A co z monotonicznością?
13 sie 19:21
razor: wg tego co mnie uczyli w szkole taka funkcja jest monotoniczna (słabo rosnąca), ale mogę się
mylić
13 sie 19:26
elenaaa: dzięki
13 sie 19:33
13 sie 19:42
Kacper: Ogólnie mówimy o funkcjach ściśle monotonicznych (rosnąca i malejąca) i słabo monotonicznych
(nierosnąca i niemalejąca). Są jednak źródła podające trochę inaczej te definicje
13 sie 19:45
5-latek: Czesc
Kacper
13 sie 19:48
Kacper: cześć
małolatku
13 sie 19:52