funkcje
anaa454: Dana jest funkcja f(x)= √x−4 + √4−x.Określ dziedzinę funkcji.Sporządź jej wykres.Podaj
miejsca zerowe oraz zbiór wartości funkcji.
13 sie 14:26
J:

Dziedzina: [ x − 4 ≥ 0 ⇔ x ≥ 4 i 4 − x ≥ 0 ⇔ x ≤ 4 ] ⇔ x = 4
D: {4}
ZW: {0}
Wykresem jest zielony punkt.
13 sie 14:34
J: A miejsce zerowe: x = 4
13 sie 14:34
anaa454: Dzięki
13 sie 14:38
Kacper: nie wpisuj po kilka razy tych samych zadań, po drugie to nie wiem jaki sens jest jeśli ktoś ci
zrobi gotowca?
zapewne poprawka, zatem warto samej przysiąść do zagadnienia
13 sie 14:45
bezendu:
Nie każdy musi mieć maturę....
13 sie 15:13
PW: bezendu, nie cytuj ministry, bo tu pewnie idzie o zdanie do drugiej klasy.
13 sie 22:58
5-latek: Witam
PW 
A ja myslaem ze ministra to tylko byla Pani Mucha (ta od sportu)
13 sie 23:14