naszkicuj wykres
anaaa: Dana jest funkcja f określana w zbiorze <−5;7>.Jeśli wiesz,że f(−3)= 2 , f(1)= −4, w
przedziałach <−5;−3> oraz <1;7> funkcja jest rosnąca , a w przedziale <−3;1> jest malejąca ,
podaj , ile miejsc zerowych może mieć funkcja f.Naszkicuj wykres funkcji spełniającej powyższe
warunki .Na jego podstawie podaj,dla jakich argumentów wartości funkcji są dodatnie,a dla
jakich− ujemne.
13 sie 13:23
Kacper: kartka i rysujesz, jak źle to ścierasz i od nowa
13 sie 13:24
Kacper: czekasz na gotowca?
zacznij od podanych punktów. Potem monotoniczność a na końcu obetnij wykres tak, aby zaczynał
się dla x=−5 a kończył dla x=7.
13 sie 13:25
J:

Funkcja może mieć trzy miejsca zerowe ( a, b, c)
Funkcja jest dodatnia dla x ∊ (a,b) U (c,7>
Funkcja jest ujemna dla x ∊<−5,a) U (b,c)
13 sie 13:46
anaaa: Dzięki wielkie
13 sie 14:01