przeksztalc cd .
5-latek: A tego to juz w ogole nie rozumiem
jak mozna tak przeksztalcic
| | 2x2+a | |
Mam dodac dwa wyrazenia |
| i U{a}{2√x2+a |
| | 2√x2+a | |
| | 2x2+2a | | 2(x2+a | |
po dodaniu mam |
| = |
| =U{x2+a}{√x2+a wedlug mnie |
| | 2√x2+a | | 2√x2+a | |
A wedlug autora =
√x2+a i daje taka odpowiedz
12 sie 23:05
5-latek: | | x2+a | |
Ma byc wedlug mnie |
| |
| | √x2+a | |
12 sie 23:08
Saizou :
| 2(x2+a) | | (x2+a)√x2+a | |
| = |
| =√x2+a |
| 2√x2+a | | x2+a | |
12 sie 23:09
5-latek: Oczywiscie dzieki
Nie pomyslalem o tym zeby usunac niewymiernosc z mianownika
12 sie 23:14
5-latek: I teraz rozumiem
12 sie 23:15
Saizou :
5−latek nie załamuj się, ja siedzę nad zadaniem od zawodusa (Kacpra) i nic mi
nie przychodzi już na myśl
12 sie 23:18
Hugo: Saizou: cięko cięko

a prosze podeślij jakies jedno ambitne
12 sie 23:21
5-latek: Saizou
To sa tez zadania w tym zbiorze dla samoukow (ale radzieckich)
12 sie 23:24
Saizou :
Hugo zapraszam do zadanka Kacpra xd
12 sie 23:29
Adam:
| coś | |
| = √coś ponieważ √coś * √coś = coś |
| √coś | |
12 sie 23:58