narysuj wykres funkcji
anaaa: Wyznacz miejsca zerowe funkcji f(x)= x2−4x−2 .Przekształć wzór funkcji : zapisz go w
najprostszej postaci.Naszkicuj wykres funkcji i podaj jej zbiór wartości.
12 sie 19:20
bezendu:

x
0=−2
x∊R\{2}⇒f(x)=U{x+2}
ZW=R\{4}
12 sie 19:27
anaaa: Dzięki
12 sie 19:50
5-latek: Czesc
bezendu 
A Ty rozumiesz to co on napisal ?
12 sie 20:16
bezendu:
Witam.
12 sie 20:25
Janek191:
x ≠ 2
| | x2 − 4 | | ( x − 2)*( x + 2) | |
f(x) = |
| = |
| = x + 2  |
| | x − 2 | | x − 2 | |
13 sie 07:46