narysuj wykres
anaaa: Naszkicuj wykres funkcji f(x)= −1,5x+32 , x < 5 i x∊C. Tam gdzie x mają być pionowe
kreski.
12 sie 17:32
Saizou :
| | 1,5 | | 3 | | | | 3 | | 3 | | 3 | |
y=f(x)=− |
| x+ |
| =− |
| x+ |
| =− |
| x+ |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | | 2 | |
jest to funkcja ograniczona x<5 i na dodatek to tylko punkty bo x∊C
12 sie 18:03
anaaa: a jak to umieścić na wykresie?
12 sie 18:07
Saizou :
| | 3 | | 3 | |
to kropki nalezą od prostej y=− |
| x+ |
| |
| | 4 | | 2 | |
dlaczego tylko to?, bo x∊C
no i oczywiście tam gdzie jest pusta kropa nie ma w cale

(tylko mi się odruchowo zaznaczyło,
a nie chciało mi się już poprawiać )
12 sie 18:11
anaaa: Dzięki
12 sie 18:29