Pytanie
5-latek: | | 1 | | 1 | |
Otoz 3√(a+1)−3=3√ |
| = |
| |
| | (a+b)3 | | a+b | |
| | 1 | |
czy moge tez napisac tak 3√(a+1)−3= 3√[(a+1)−3]−1=(a+b)−1= |
| ? |
| | a+b | |
czy pozostac przy pierwszym zapisie
10 sie 21:46
5-latek: Chyba jednak nie moge tak zapisac gdyz wtedy dostane pod pierwiastkiem (a+b)
3 a wtedy to by
| | 1 | |
sie rownalo (a+b) a nie |
| |
| | a+b | |
10 sie 21:53
Eta:
Witaj "małolatku"

Skąd Ci się wzięło "b"
10 sie 21:54
WueR:
3√(a+b)−3 = 3√[(a+b)−1]3 = (a+b)−1
10 sie 21:55
Saizou :
wiemy że 3√x3=
zatem
3√(a+1)−3=3√((a+1)−1)3=(a+1)−1
10 sie 21:56
5-latek:
Dobry wieczor
Eta Pozdrawiam

Nie wiem skad sie wzielo b .Chyba z przypadku
10 sie 21:58
5-latek: Panom rowniez dziekuje
10 sie 21:59