matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
gad:
przedstaw wyrazenie w postaci logarytmu o podstawie 2
1
1
1
log
3+log
3+log
3
2
4
8
mi wychodzi koncowo log
2
3
−6
, w odp jest log
2
3
−
11
6
(do potegi −11/6 bo slabo widac) prosze o rozwiazanie
9 sie 18:33
zombi:
log
2
3
log
2
3
log
2
3
... =
+
+
= log
2
3
−1
+ log
2
3
−1/2
+
−1
−2
−3
log
2
3
−1/3
= log
2
[3
−1
*3
−1/2
*3
−1/3
] = log
2
3
−1+(−1/2)+(−1/3)
= log
2
3
−11/6
9 sie 18:42
gad:
dzieki
9 sie 18:52
Saizou :
albo tak log
2
−1
3+log
2
−2
3+log
2
−3
3=
1
1
−1log
2
3−
log
2
3−
log
2
3=
2
3
log
2
3
−1
+log
2
3
−1/2
+log
2
3
−1/3
= log
2
(3
−1−1/2−1/3
)= log
2
3
−11/6
9 sie 19:14