macierz
zadanie: Wyznacz przestrzen rozwiazan ponizszego ukladu rownan i podaj jej wymiar.
2x+2z+s=0
x−2y+s+3t=0
x+z+4t=0
x−4y−z+s+10t=0
rozwiazujac za pomoca metody Gaussa wyszlo mi tak:
x=2v−11w
y=v
z=−2v+7w
s=8w
t=w v, w∊R (v, w−parametry)
W−przestrzen rozwiazan tego ukladu
W={(2v−11w, v, −2v+7w, 8w, w): v, w∊R}=lin{(2, 1, −2,0, 0), (−11, 0, 7, 8, 1)}
dimW=2
dobrze?
9 sie 16:03
zadanie: ?
9 sie 21:34
WueR:
Rozumowanie dobre [rachunkow nie sprawdzalem].
9 sie 22:44
zadanie:
ok
dziekuje
9 sie 23:06
WueR:
Powtarzasz sobie algebre? Bo sesja juz chyba dawno za pasem?
9 sie 23:09