help
Domi: Jeśli mam zrór liniowy y=ax+b, gdzie:
2y−6x=5
2y=6x+5
y=2x+212
a=2, b=212
to mam znależć punkt (k,6) na tej linii.. czyli k to moje x, i 6 to moje y?
Już tego nie pamiętam, tak dawno to było..
9 sie 09:31
5-latek: | | 1 | |
popraw tam sobie na y=3x+2 |
| |
| | 2 | |
Dobrze kombinujesz gdyz jesli punkt nalezy do wykresu funkcji to znaczy ze spelnia jej rownanie
| | 1 | |
6=3*k+2 |
| i wylicz z tego k |
| | 2 | |
9 sie 09:47
5-latek:

To jest wykres funkcji y=3x+2,5
Jak sie rysuje wykres funkcji liniowej to mam nadzieje ze nie zapomnialas
9 sie 09:52
Domi: dzięki wielkie.. nie, to juz pamiętam
10 sie 21:29
5-latek:
10 sie 21:38