aa
Hugo: Jak by rozpisać:
x3+8
to:
(x+2)(x−2)(x+2)?
7 sie 15:35
7 sie 15:37
J: a3 + b3 = (a+b)(a2 − ab +b2)
7 sie 15:40
Hugo: ooo dziekuję

(x+2)(x
2−2x+4)
a to drugie ma ujemną delte : >
A wracając ICSP:
co może oznaczać w zadaniu:
PODAJ SUMĘ WSPÓŁCZYNNIKÓW WIELOMIANU w(x) ?
bo mamy wielomian: x
2+3x+4 i nie wiem o co chodzi ; /
7 sie 15:41
Hugo: XD wzór skróconego mnożenia ! ! ! dziękuje za oświecenie
7 sie 15:42
ICSP: suma współczynników = w(1) = 1+3+4 = 8
7 sie 15:43
J:
Wielomian ma wspólczynniki: 1 , 3 , 4 Suma = 1 + 3 + 4 = 8
7 sie 15:44
Hugo: o dziękuję
7 sie 15:53
Mila:
Suma współczynników dla wielomianu w(x) to wartość: w(1).
7 sie 16:17
Hugo: 
Mila !
7 sie 16:36
Mila:
7 sie 18:46