wykaz tozsamosc
gad: prosze o wykazanie tozsamosci , nie dalem rady nawet tego tknac nie znam spoosbu
| | a | | a | |
a) 1+sina=(sin |
| +cos |
| )2 |
| | 2 | | 2 | |
| | sin22a | |
c)sin4a+cos4a=1− |
| |
| | 2 | |
7 sie 05:35
J:
| | a | | a | | a | | a | | a | |
a) P= sin2 |
| + 2sin |
| *cos |
| + cos2 |
| = 1 + sin2 |
| = 1 + sina = L |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
7 sie 06:03
J:
| | a | | a | | a | |
b) P = cos2 |
| − sin2 |
| = cos2 |
| = cosa = L |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
7 sie 06:06
gad: a) skad tam sie bierze z 2sin*cos nagle sin2
7 sie 06:08
gad: ah juz wiem podwojony kat
7 sie 06:11
J:
| | 4sin2acos2a | |
c) L = (sin2a + cos2a)2 − 2sin2acos2a = 1 − |
| = |
| | 2 | |
| | (2sinacosa)2 | | sin22a | |
1 − |
| = 1 − |
| = P |
| | 2 | | 2 | |
7 sie 06:13
gad: super dzieki az sie dziwie ze ktos o 6 rano mi odpowiedzial ale jeszcze bardziej sie dziwilem
jak o 3 dostalem odpowiedz
7 sie 06:15