pomocy
mały: 24cos2+1 +16*22sin2x−3=20
czy może ktoś chociaż naprowadzić cos i sin są do potęgi 2
8 lis 23:21
Eta:
rozwiązałabym ,ale nie bardzo mogę go rozszyfrować

Napisz jeszcze raz porządnie, to ważne , by dać poprawną odpowiedź
9 lis 02:06
Nikka: pewnie 24cos2x + 1 + 16*2sin2x − 3=20
9 lis 08:05
mały: dokładnie tak jak to Nikka napisała.
prosze może ktoś pomoże
9 lis 21:25
ja: sin2x+cos2x=1
więc: sin2x=1−cos2x a także cos2x=1− sin2x
an*am=an+m
(może to pomoże)
9 lis 22:48
mały: sprowadziłem do takiej postaci;
24cos2x+1+2cos2x=20
pytanie czy dobrze i co dalej
dwójki za cosinusami to potęgi
9 lis 23:26
Aza:
mały coś nie tak z tym zadaniem , gdzieś coś źle przepisałeś !
Zadanie w sumie nie jest trudne, ale przy takich danych niestety
nijak nie można go rozsupłać

Zobacz jeszcze , czy napewno wszystko dobrze przepisałeś ?
10 lis 00:47
mały: może jednak ktoś podejdzie do tego zadania w tresci jest tak jak Nikka napisała plus założenie
x∊(0,π)
slicznie prosze
2 gru 23:05