wyznacz zbiór wartości funkcji f.
anaa454: Funkcja f jest określana wzorem f(x)= −2x + 1 ,x∊{−5,−3,−1,1,3,5}.Wyznacz zbiór wartości
funkcji f.
6 sie 10:52
J: Podstawiaj po kolei za x podane wartości i obliczaj f(x) .... to będzie zbiór wartości.
6 sie 10:55
anaa454: Podaj zbiór wartości funkcji f(x)= − √2x + 1 , x∊{−2,−1,0,1,2,3}
6 sie 11:19
anaa454: Sorry pomyliłam się z tym zadaniem nie tu gdzie trzeba wpisałam
6 sie 11:20
J:
Liczby: −2,−1 .. nie należą do dziedziny.
6 sie 11:21
Janek191:
@J:
Tam jest f(x) = −
√2 x + 1 , a nie f(x) = −
√2x + 1
6 sie 16:50