Uprość wyrażenie
Kacper: Uprość wyrażenie: −9*(2n−3)+(m−3)3−(m+2)*(m−2)−m3 a następnie
oblicz jego wartość dla m=√3
4 sie 22:34
5-latek: Troche liczenia bedzie
−18m+27+m3−9m2+27m−27−m2+4−m3=
−10m2+9m+4 jesli sie nie pomylilem to = −30 +9√3+4
4 sie 22:45
5-latek: =9√3−24=3(3√3−8)
4 sie 22:47
5-latek: zle napisalem ma byc 9√3−26 a nie (−24)
4 sie 22:51
Halina: Dziękuje
4 sie 22:56
5-latek: Proponuje CI nauczyc sie wzorow skroconego mnozenia .
Potem bez tego bedzie ciezko i ciagle bedziesz pisac prosby o rozwiazanie tak prostych zadan
Ale jeszce dobrze sprawdz czy sie gdzies nie pomylilem bo rozwiazywalem to online
4 sie 22:59