matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz X
ReevoX:
Witam. Pomógłby ktoś z tym zadaniem ? Oblicz x : log1/2x=4 loga
25
=1/5 log
√
3
x=6
3 sie 15:22
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3417.html
w 1. chodzi o logarytm o podstawie 1/2 z x ?
3 sie 15:24
Janekbeznr:
chyba reevoX wiesz, że jeśli log
a
b = c, to b = a
c
, teraz możesz sam zrobić swoje zadania.
3 sie 15:28