liczby R
5-latek: Wykaz ze kwadrat liczby calkowitej dajacej z dzielenia przez 5 reszte 3 przy dzieleniu przez 5
daje reszte 4
k=5p+3
(5p+3)2=25p2+30p+9
teraz zapisze sobie 25p2+30p+9 tak 25p2+30p+5+4 = 5(5p2+6p+1)+4
1 sie 11:09
J:
PEWEX ...
1 sie 11:11
5-latek: OK
1 sie 11:12
Janek191:
1 sie 11:16
5-latek: Czesc
Janek
mam juz pozyczona ta ksiazke Krygowskiej Konstrukcje geometryczne na plaszcyznie
1 sie 11:21
Piotr 10: A gdzie są założenia, teza i uzasadnienie ?
1 sie 12:13
5-latek: Piotr masz racje ze tak nalezy robic ale ja tylko pytalem czy dobrze rozwiazuje
1 sie 12:16
Piotr 10:
1 sie 19:00
Janek191:
Ja mam pytanie z innej beczki :
Który minister z PO napisał na Twitterze : " Pamiętacie słowa Churchilla o chańbie i wojnie ? "
1 sie 19:05
Piotr 10: Minister Joanna Kluzik Rostkowska

. A wcześniej chyba była w PIS−ie
1 sie 19:07
Piotr 10: A najlepsze to było, że to minister edukacji.
CHAŃBA
1 sie 19:07
Janek191:
Bierze przykład z ból Komorowskiego !
1 sie 19:10
Gustlik: Janiek191 − z BUL Komorowskiego. Takiego mamy PREZYDĘTA...
2 sie 17:18