matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Posługujac sie definicją granicy wykazać że
Tomek:
Posługujac sie definicją granicy wykazać że lim n
3
=+∞ →∞ lim sqrtn=+∞ →∞
8 lis 20:26
Tomek:
Poprawka lim
√
n
=+∞ n→∞
8 lis 20:27
Tom:
lim
√
n
=1 a jeżeli n→∞ to granica jest +∞
8 lis 20:54