rysunek czworokąta
Milosz: ABCD czworokąt wypukły oraz α =∠DAB, β =∠ ADB, γ =∠ ACB, δ=∠ DBC , ε=∠ DBA.
Załóżmy że α <π2, β+γ =π2, δ +2ε =π. Jak narysować rysunek do tego zadania?
28 lip 07:44
5-latek:

Narysowac dowolny czworokat wypukly ABCD i narysowac jego przekątne . Oznaczyc kąty
Pamietaj ze rysunek to tylko ilustracja czym sie zajmujemy .
Niedokladnosci rysunku nie wprowadza nas w blad jesli pamietamy ze przedmiotem naszego
rozumowania jest figura pomyslana a nie wykreslona
28 lip 08:38
Milosz: A mogłbyś zaznaczyc αβγδε
28 lip 11:19
Milosz: i żeby te warunki były spełnione na rysunkuα <π2, β+γ =π2, δ +2ε =π
28 lip 11:20