Zadanko maturalne
Blue: Czy takie rozwiązanie do tego zadania może być

Było by to uznane? W kluczu jest trochę
inaczej, jednak wydaje mi się, że to wykazałam...

Tutaj podaje link do mojego rozwiązania
http://i61.tinypic.com/acu0z7.jpg
28 lip 00:27
ICSP: > 1 na końcu
28 lip 00:46
Blue: hahah, tak sorki, nie wiem skąd mi się to 0 wzięło xD ale to dobrze? xD
28 lip 01:02
ICSP: dobrze
28 lip 01:16
Bogdan:
Sprawdź poprawność wszystkich działań w swoich Blue zapisach.
28 lip 01:17
Blue: Bogdan a widzisz jeszcze jakiś błąd oprócz tego 0? Bo ja jakoś nic innego nie widzę
28 lip 01:23
Bogdan:
Czy a+b jest równe (a+b)2 ?
28 lip 01:30
Janek191:

c =
√a2 + x2 oraz z prawa Δ mamy x + a > c =
√a2 + x2
więc
| | x | | a | | x + a | |
sin α + cos α = |
| + |
| = |
| > |
| | √a2 + x2 | | √a2 + x2 | | √a2 + x2 | |
ckd.
28 lip 06:33
Bogdan:
Po co
Janku191 angażować pierwiastki? Tylko zamulają rozwiązanie i nie wnoszą nic nowego.
Z nierówności trójkąta x + a > c otrzymujemy od razu:
| | x | | a | |
x + a > c /:c ⇒ |
| + |
| > 1 ⇒ sinα + cosα > 1 |
| | c | | c | |
28 lip 10:51
Mila:
Blue masz adresy do arkuszy ( zadań) do matury 2015?
Jesli tak, to proszę o wpisanie.
28 lip 17:31
Kacper: Mila chodzi ci o te z CKE?
28 lip 17:35
Mila:
CKE,OKE.
28 lip 17:41
28 lip 17:50
Mila:
Dziękuję.
28 lip 18:26
Kacper: proszę
28 lip 18:58
Blue: Bogdan, tak właśnie jest w kluczu

Czyli rozumiem, że mój sposób jest zły.. Nie mogę sobie
tak podnosić do kwadratu? xD
29 lip 00:16
Blue: Kacper dzięki, że mnie wyręczyłeś

A co Mila, też maturzystka 2015

29 lip 00:16
Blue: a Kacper miałeś mi jakieś zadanka dać ^^
29 lip 00:18
beta:
29 lip 00:45
Mila:
Blue, kiedyś dawałaś adres próbnej matury wg nowych zasad, wyjaśniałam Ci zadanie, możesz
to jeszcze raz podać?
Zadania potrzebne dla moich maturzystów.
29 lip 15:58
29 lip 16:37
Mila:
Jeszcze raz dziękuję.
29 lip 17:15
Soul Monster: Łatwa ta nowa matura. Już wiem dlaczego takie oburzenie wśród tegorocznych maturzystów.
29 lip 20:02
Mila:
Nie jest łatwa. Zadania kodowane nie sprzyjają uczniom z trudnościami rachunkowymi.
29 lip 20:30
Kacper: Szczególnie, że dostaje się maksa albo zero za samą odpowiedź.
29 lip 20:56
29 lip 21:57
Blue: ale to chyba za banalne było xD
29 lip 21:57
Blue: Prawdziwa na pewno taka nie będzie
29 lip 21:58
Mila:
To jest próbna po drugiej klasie . Z tego co wiem, wyniki były bardzo słabe.
Dziękuję.
29 lip 22:10
Soul Monster: Kodowanie rzeczywiście jest idiotyczne. Co nie którym może brakować również czasu.
29 lip 22:12
Blue: Mila, ale Ty mówisz o tej, co ja wstawiłam? o.O O ile dobrze pamiętam, to jak ją rozwiązywałam,
to się dziwiłam , co taka prosta ....
29 lip 22:48
Mila:
Znajdę adres to Ci napiszę.Chodzi o poziom R.
29 lip 23:05
Blue: W tym ci wysłałam też jest poziom R
29 lip 23:11
Blue: A to co Kacper wysłał też muszę sobie przeliczyć potem, bo pierwszy raz to widzę (ten ostatni
link)
29 lip 23:12
Blue: *W tym, co Ci wysłałam
29 lip 23:12