matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosc
gad:
Prosze o wskazanie bledu i wytlumaczenie to jest napewno banal :
cos
2
150 ctg240 tg135
odpowiedz : −
√
3
/4
sin
2
150+cos
2
210
(−sin60
2
)*(tg60)*(−ctg45)
−3
√
3
ja robie tak: =
=
=
(cos60)
2
+ (−sin30)
2
1/4+1/4
−3
√
3
4
=
*
= −3
√
3
/2
4
2
27 lip 10:22
gad:
zle zastosowalem wzor redukcyjny juz wiem
27 lip 11:15