zbiory
poczatkujacy: Czy moglby mi ktos dopomoc albo podac wskazowke do tego zadania
Do klasy IIIa pewnego liceum uczeszczalo 30 uczniow.Uczniowie ci uczyli sie w szkole lub
prywatnie czterech jezykow angielskiego francuskiego niemieckiego i rosyjskiego Wiadomo przy
tym ze angielskiego uczylo sie 17 uczniow francuskiego 11 niemieckiego 16 angielskiego i
francuskiego 6 angielskiego i niemieckiego 8 francuskiego i niemieckiego 4 dokladnie jeden
uczen uczyl sie 3 jezykow A N F pozostali uczniowie uczyli sie tylko rosyjskiego jak zaczac
ilu uczniow
a) uczylo sie tylko dwoch jezykow
25 lip 20:19
daras: nie rozwiazywałeś nigdy łamogłowek o Abackich, Babackich i cabackich

to poczytaj sobie " Rozkosze łamania głowy" L.Pijanowskiego
25 lip 20:21
utem:

Rysujemy diagram Venne'a
Dwóch języków uczy się:
7+3+5=15 uczniów
Ile rosyjskiego?
4+5+1+7+3+5+2=27 uczniów
30−27=3 uczniów uczyło się tylko języka rosyjskiego.
25 lip 21:26