Działy z matematyki i fizyki w 7 i 8 klasie
Franciiss: Witam wszystkich. Aktualnie ide do 1 technikum i po kupieniu książek do matematyki i fizyki
(które mam rozszerzone) mój ojciec powiedział że on miał to w podstawówce. Bardzo bym prosił
abyście napisali mi (mówie tu o starszych osobach którzy chodzili do 8 letniej podstawówki)
jakie działy mieliście z matematyki i fizyki w 7 i 8klasie podstawówki. To naprawde ważne, z
góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Franciiss
25 lip 19:04
Metis:
25 lip 19:21
Metis: Ojca zapytaj to Ci powie.
25 lip 19:21
Franciiss: wlasnie on do konca nie pamięta...
25 lip 19:21
utem:
7 klasa , autor podręcznika M.Rozenbajgier
1) Międzynarodowy układ jednostek (SI)
2) Kinematyka
3) Dynamika
4)Praca. Moc. Energia
5)Drgania i fale mechaniczne.
6) Przemiany energii w zjawiskach cieplnych.
25 lip 19:34
utem:
Do 8 klasy poszukaj w internecie wg autora podanego wyżej.
25 lip 19:37
Franciiss: spoko dzięki bardzo a z matmy masz książke?
25 lip 19:39
daras: fizyka była od 6 klasy i w ciągu 3 lat było wszystko
25 lip 20:00
daras: pamiętam, że zbyt dużo zadań nie było ale za to było dużo doświadczeń
a najtrudniejsze były jednostki przy prądzie te mili− mikro− kilo− i przekształcanie wzorów
z prawa Ohma cała klasa miała poprawkę
25 lip 20:02
utem:
Do matematyki było mnóstwo i jest mnóstwo książek. Najlepiej kup to co obowiązuje w Twojej
szkole.
Teraz są dobre podręczniki i zbiory zadań.
25 lip 20:04
daras: za to z matmy tylko kwadraty i pierwiastki umiałem
oraz w siódmej bodajże klasie rysowanie okregów na trójkącie i wewnątrz
to ćwiczyliśmy przez ponad pół roku ale było miło, bo rysowaliśmy w grupach i koleżanka
naprzeciwko nie miała nigdy cyrkla, jak jej pożyczałem, to dawała oznaki zadowolenia wszystkimi
częściami ciała
25 lip 20:06
daras: pani od matmy całe lekcje jadła jabłka i wyglądała przez okno, było mnóstwo czasu na wszystko i
życie toczyło się leniwie,a po lekcjach w domu oglądało sie Bratka albo Zwierzyniec i misia
Yogi
25 lip 20:08
5-latek: mam taka ksiazke i np
Zbior liczb rzeczywistych nalezy powtorzyc
1> Twierdzenie Pitagorasa
Sposob wykonywania i wlasnosci dzialan
Umowa o kolejnosci dzialan
Okreslenie i wlasnosci potregi o wykladniku naturalnym
Okreslenie i wlasnosci pierwiastka
Ciaglosc zbioru liczb rzeczywistych
Nalezy powtorzyc
KOnstukcja odcinkow na podstawie twierdzenia Pitagorasa
Zamiana ulamka zwyklego na dziesietny
Pojecie funkcji Nalezy powtorzc
Obliczanie wartosci liczbowej wyrazen algebricznycjh
Okreslenie i wartosci funkcji trygonometrycznych kąta ostrgo
Wykresy funkcji Nalezy powtorzyc nastepujacy material
(wykresy) y=x
2 y=
√x i y=
3√x
proporcjonalnosc odwortna dwoch zmiennych
Moze starczy . Ksiazka to Algebra dla klasy 1 technikum i liceum zawodowego (1973r ) autorki
Aniela Ehrenfeucht i Olga Stande
25 lip 20:26
Franciiss: Dzięki bardzo
26 lip 10:28
Ela: 1:6,4•2 1/2=
22 mar 16:15
Ela: / kreska ułamkowa
22 mar 16:16
22 mar 16:40
daras: naprawdę nie pamieta nikt misia Yogi
22 mar 17:00
a7: Kot Filemon, Bolek i Lolek, Smerfy, miś Yogi, Różowa Pantera, Inspektor Gadżet, .....
..........................................................
22 mar 17:20