matematykaszkolna.pl
Działy z matematyki i fizyki w 7 i 8 klasie Franciiss: Witam wszystkich. Aktualnie ide do 1 technikum i po kupieniu książek do matematyki i fizyki (które mam rozszerzone) mój ojciec powiedział że on miał to w podstawówce. Bardzo bym prosił abyście napisali mi (mówie tu o starszych osobach którzy chodzili do 8 letniej podstawówki) jakie działy mieliście z matematyki i fizyki w 7 i 8klasie podstawówki. To naprawde ważne, z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Franciiss
25 lip 19:04
Metis: emotka
25 lip 19:21
Metis: Ojca zapytaj to Ci powie.
Franciiss: wlasnie on do konca nie pamięta...
utem: 7 klasa , autor podręcznika M.Rozenbajgier 1) Międzynarodowy układ jednostek (SI) 2) Kinematyka 3) Dynamika 4)Praca. Moc. Energia 5)Drgania i fale mechaniczne. 6) Przemiany energii w zjawiskach cieplnych.
25 lip 19:34
utem: Do 8 klasy poszukaj w internecie wg autora podanego wyżej.
25 lip 19:37
Franciiss: spoko dzięki bardzo a z matmy masz książke?
25 lip 19:39
daras: fizyka była od 6 klasy i w ciągu 3 lat było wszystkoemotka
25 lip 20:00
daras: pamiętam, że zbyt dużo zadań nie było ale za to było dużo doświadczeń a najtrudniejsze były jednostki przy prądzie te mili− mikro− kilo− i przekształcanie wzorów z prawa Ohma cała klasa miała poprawkę emotka
25 lip 20:02
utem: Do matematyki było mnóstwo i jest mnóstwo książek. Najlepiej kup to co obowiązuje w Twojej szkole. Teraz są dobre podręczniki i zbiory zadań.
25 lip 20:04
daras: za to z matmy tylko kwadraty i pierwiastki umiałem oraz w siódmej bodajże klasie rysowanie okregów na trójkącie i wewnątrz to ćwiczyliśmy przez ponad pół roku ale było miło, bo rysowaliśmy w grupach i koleżanka naprzeciwko nie miała nigdy cyrkla, jak jej pożyczałem, to dawała oznaki zadowolenia wszystkimi częściami ciała
25 lip 20:06
daras: pani od matmy całe lekcje jadła jabłka i wyglądała przez okno, było mnóstwo czasu na wszystko i życie toczyło się leniwie,a po lekcjach w domu oglądało sie Bratka albo Zwierzyniec i misia Yogi
25 lip 20:08
5-latek: mam taka ksiazke i np Zbior liczb rzeczywistych nalezy powtorzyc 1> Twierdzenie Pitagorasa Sposob wykonywania i wlasnosci dzialan Umowa o kolejnosci dzialan Okreslenie i wlasnosci potregi o wykladniku naturalnym Okreslenie i wlasnosci pierwiastka Ciaglosc zbioru liczb rzeczywistych Nalezy powtorzyc KOnstukcja odcinkow na podstawie twierdzenia Pitagorasa Zamiana ulamka zwyklego na dziesietny Pojecie funkcji Nalezy powtorzc Obliczanie wartosci liczbowej wyrazen algebricznycjh Okreslenie i wartosci funkcji trygonometrycznych kąta ostrgo Wykresy funkcji Nalezy powtorzyc nastepujacy material (wykresy) y=x2 y=x i y=3x proporcjonalnosc odwortna dwoch zmiennych
 a 
wykres funkcji y=

x 
Moze starczy . Ksiazka to Algebra dla klasy 1 technikum i liceum zawodowego (1973r ) autorki Aniela Ehrenfeucht i Olga Stande
25 lip 20:26
Franciiss: Dzięki bardzo emotka
26 lip 10:28
Ela: 1:6,4•2 1/2=
22 mar 16:15
Ela: / kreska ułamkowa
22 mar 16:16
janek191:
 1 
1 : 6,4 *2

= ?
 2 
22 mar 16:40
daras: naprawdę nie pamieta nikt misia Yogi
22 mar 17:00
a7: Kot Filemon, Bolek i Lolek, Smerfy, miś Yogi, Różowa Pantera, Inspektor Gadżet, ..... ..........................................................
22 mar 17:20