jerey: Gewert/ Skoczylas Cwiczenia z analizy matematycznej 1
mam problem z tym przykładem.
| | (−1)n | |
limn→∞ (1+ |
| )(−1)n*n |
| | n | |
po rozpisaniu mam: [e
1]
| | (−1)n*n | |
limn to inf |
| = −1n+n=−12n .. |
| | | |
pomoze ktos?
24 lip 12:37
ICSP: (−1)n * (−1)n = [(−1)2]n = 1n = 1
24 lip 12:40
jerey: a. czyli generalnie dobrze robiłem, myslałem ze to bedzie zle. Dzieki ICSP
24 lip 12:50
pigor: ..., −12n to nie to samo co (−1)2n
a więc ...= ... e(−1)2n= e1= e
24 lip 12:52
jerey: tak, zle zapisałem
24 lip 12:53