matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wysokosc trapezu rownoramiennego
Magda:
Oblicz wysokosc trapezu rownoramiennego, ktorego podstawy wynosza 10 cm i 4 cm, a ramie jest rowne 5 cm.
8 lis 19:44
Godzio:
h
2
+3
2
=5
2
25−9=h
2
h=
√
16
h=4
8 lis 20:20