matematykaszkolna.pl
Granica Radek: Granica ciągu E−trapez czy Skoczylas ?
22 lip 23:03
jakubs: Może Krysicki, albo wykłady PWr na YT ? Według mnie to nie ma większego znaczenia emotka
22 lip 23:05
Radek: A czy do granic trzeba znać indukcję ?
22 lip 23:09
Mila: Raczej nie, ale w ogóle trzeba znać. Radek na jakie studia idziesz?
22 lip 23:16
Radek: Nie tam gdzie zamierzałem... Mechanika i Budowa maszyn..
22 lip 23:18
Radek: A spotkałem przykłady z indukcją dlatego robię macierze najpierw bo granice mnie zniechęciły a macierze i tak mam na algebrze najpierw.
22 lip 23:20
jakubs: Na co planowałeś iść ? Polecam wykłady na YT od PWr z analizy. Tam bardzo ładnie wytłumaczone są granice,
22 lip 23:23
Radek: AiR
22 lip 23:24
Mila: To trudny kierunek . Granice masz wyjaśnione w Analizie Skoczylasa.
22 lip 23:24
Radek: Tylko nic z tego nie rozumiem jakieś kwantyfikatory i wgl..
22 lip 23:34
Kacper: No trochę logiki jest wymagane emotka Ale masz tylko dwa kwantyfikatory poszukaj filmików na youtube z wprowadzenia granic
22 lip 23:35
Radek: Proste granice umiem ale mam problem z pokazaniem z definicji że grancia jest równa ileś tam bo wszędzie to inaczej pokazują i jakoś nie wim które jest poprawne i dla czego tak. ?
22 lip 23:37
asdf: definicja granicy nie jest trudna, czego nei rozumiesz?
22 lip 23:43
b.: > Granica ciągu > E−trapez czy Skoczylas ? Wykład z Analizy na 1 semestrze, który się zacznie w październiku − cierpliwości... Jak koniecznie chcesz coś zrobić z wyprzedzeniem, to naucz się porządnie różniczkować (nie z definicji, tylko 'ze wzorów').
22 lip 23:44
Kacper: Jak będę miał chwilę to wstawie elegancki dowód tak jak mnie uczyli
22 lip 23:44
Radek: Jutro wstawię kilka zadań właśnie na wykazanie z definicji ?
22 lip 23:49
Kacper: Ok
22 lip 23:53
daras: granicami ciagów pobawiłeś sie w szkole średniej, a na studiach technicznych praktycznie się do tego już nie wraca, tylko liczy granice funkcji i pochodne więc jeśli już chcez sobie zmarnować wakacje, to poćwicz to ostatnie
23 lip 09:59
Radek: Ok.ale nie miałem w średniej granicy ciągówemotka
23 lip 10:17
Kacper: daras zapominasz ile masz lat
23 lip 10:51