matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice:
kamczatka:
oblicz granice:
1 − n
2
1 − n
2
+ 4 −4
lim n −− >
∞
(
)
7
n
= (
)
7
n
4 − n
2
4 − n
2
−3
−3
=(1 +
)
7
n
= [(1 +
)
4
−
n
2
]
7n
4−n
2
4 − n
2
4 − n
2
7n
lim n −−>
= −
∞
4
n
2
(
− 1)
n
2
gdzie robię błąd bo nie mogę znaleźć a w odpowiedziach jest wynik 1
22 lip 19:31
sushi_ gg6397228:
7n
−−>0 ; gdy n−−>
∞
4−n
2
22 lip 19:42