oblicz granicę
kamczatka: Oblicz granicę:
jak to przestawić aby było 1 + ?
21 lip 22:19
21 lip 22:21
kamczatka: tylko trzeba to teraz przedstawić w postaci e, z tego chyba nie wyjdzie
21 lip 22:23
Mila:
∞*e=∞
21 lip 22:25
kamczatka: jak to obliczyłaś ? nic nie rozumiem z tego
21 lip 22:26
21 lip 22:28
kamczatka: | | 2 | | 1 | |
aha dzięki już wiem a skąd się wzięło na początku z |
| (1 + |
| )n ? |
| | n | | n | |
21 lip 22:31
Mila:
| | 2 | | 1 | | 1 | |
(2+ |
| )n=[2*(1+ |
| )]n=2n*(1+ |
| )n |
| | n | | n | | n | |
21 lip 22:37
kamczatka: ok dzięki
22 lip 10:38
ae: Przeglądam forum i co jakiś czas natrafiam na takie perełki. Musisz nadrobić zaległości z
gimnazjum, żeby rozwiązywać ciekawsze zadania. Ten skill jest potrzebny.
22 lip 13:05