ciąg
:):
Jak to jest z tymi granicami/wyciągnie z pod pierwiastka
19 lip 22:19
:): ?
19 lip 22:31
zorba:
| | 1 | | 1 | |
√2n2+1= √n2(2+ |
| )=n√2+ |
| |
| | n2 | | n2 | |
19 lip 22:32
:):
a np takie coś √2n3+1 ?
19 lip 22:32
19 lip 22:35
asdf:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= n√2n + |
| = n*√n * √2 + |
| = n1+1/2*√2 + |
| = n3/2 * ... |
| | n2 | | n3 | | n3 | |
19 lip 22:35
:):
| | 1 | |
to jak będzie tak n√n*√2+ |
| |
| | n3 | |
to
∞*
√2=
∞ ?
19 lip 22:37
asdf: jeszcze istotne jest gdzie dąży n
19 lip 22:47
:):
n→∞ ale nie wiem jak tutaj na forum zapisywać.
19 lip 23:03
asdf: lim(shift + −, kolo 0){ n−> ∞ }
19 lip 23:24