Eta:
Pomagam , rysuję , to potrwa ...... cierpliwosci

bo strona wolno "chodzi" .
Eta:

f(x) = ( x −3)
2 + ( x+1)
2
przecinają się w punkcie (1,4)
zielone proste m przecinają sumę wykresów :
w dwu punktach ( to 2 rozwiazania
w trzech punktach , to trzy rozwiazania
w czterech punktach , to cztery rozwiazania
i wogóle nie przecinają , więc brak rozwiązań
więc widzisz ,że:
brak rozwiązań dla m€(−∞, 0)
2 rozwiazania dla m = 0
3 rozwiązania dla m=4
4 rozwiązania dla m€( 0,4) U ( 4, +∞)
czy wszystko , w miarę jasne?.........myślę,że tak ... jak nie ? to pytaj

PS: te pzrabole są przystające ( mają ten sam kształt ,
tylko na rys. nie zmiesciła się dokładnie y = 9