Szybkości statku
Bogumił:
W zamierzchłych czasach pamiętających zapewne Tomka Sawyera po
Missipi kursował parowiec rejsowy(w dół rzeki między portami A i B znajdującymi się po
przeciwnych
stronach rzeki).Pasażerowie znali jego rozkład rejsów oraz odległość |AB| w lini prostej−umieli
zatem
obliczyć jego prędkość wypadkową vw.Gdy Missipi płynęła najbardziej wartko kapitan parowca
poprawiał kurs statku o λo w stosunku do kursu gdy rzeka płynęła najbardziej leniwie.tak że
parowiec dobijał do B zgodnie z rozkładem pod γo do brzegu.Wiedząc że stosunek maksymalnej
prędkości v1 do minimalnej prędkości v2 rzeki wynosi k oblicz stosunek prędkości własnej
statku
przy maksymalnej zmianie szybkosci nurtu Missipi
18 lip 01:16
daras: z tego co pamiętam i nadal widzę tutaj, to nie umieli jednak ani pisać ani czytać
Missisipi
18 lip 09:11
Obywatel:
A teraz jakie czasy!; kapeć studencki i wykidajło umie i czytać i pisać zwłaszcza
w obcym języku(rzeczywiście s trzeba zdublować a nawet potroić−czyli dodać si),szkoda
że nie umie jeszcze liczyć,ale może przyjdzie mu to z wiekiem(z taką kondycją
inteligencka−no,no)
Ale kto ruszy zadanie?
18 lip 12:30
matyk: Sam napisałeś to sam rozwiązuj...
18 lip 12:35
Maslanek:

Uznajmy, że α=λ, bo nie chciało przyjąć tego do wiadomości
18 lip 16:19
daras: ja juz wszystko rozwiazałem, co powinienem, teraz niech się trudzą młodsi
18 lip 16:46
πEta: Skąd tacy się chowają?
19 lip 12:22
siostra oddziałowa:
Nie zauważyłam,że mi uciekli z psychiatryka
19 lip 12:28
Wiem:

Po prostu widzisz.Zadanie można przedstawić jako matematyczne
(β=λ),v
w =|AB|,v
1=|BD|,v
2=|BC|,|AC|/|AD|=?[|BD|/|BC|=k]
No kto teraz rozwiąże
20 lip 07:34
O rany julek:
te siostra,nie bądż taka skromna,toś ty w tym psychiatryku doktorowa pełną gębą,
skoro już zdążyłaś usunąć mój wpis
20 lip 07:43