matematykaszkolna.pl
Szybkości statku Bogumił: W zamierzchłych czasach pamiętających zapewne Tomka Sawyera po Missipi kursował parowiec rejsowy(w dół rzeki między portami A i B znajdującymi się po przeciwnych stronach rzeki).Pasażerowie znali jego rozkład rejsów oraz odległość |AB| w lini prostej−umieli zatem obliczyć jego prędkość wypadkową vw.Gdy Missipi płynęła najbardziej wartko kapitan parowca poprawiał kurs statku o λo w stosunku do kursu gdy rzeka płynęła najbardziej leniwie.tak że parowiec dobijał do B zgodnie z rozkładem pod γo do brzegu.Wiedząc że stosunek maksymalnej prędkości v1 do minimalnej prędkości v2 rzeki wynosi k oblicz stosunek prędkości własnej statku przy maksymalnej zmianie szybkosci nurtu Missipi
18 lip 01:16
daras: z tego co pamiętam i nadal widzę tutaj, to nie umieli jednak ani pisać ani czytać Missisipi
18 lip 09:11
Obywatel: A teraz jakie czasy!; kapeć studencki i wykidajło umie i czytać i pisać zwłaszcza w obcym języku(rzeczywiście s trzeba zdublować a nawet potroić−czyli dodać si),szkoda że nie umie jeszcze liczyć,ale może przyjdzie mu to z wiekiem(z taką kondycją inteligencka−no,no) Ale kto ruszy zadanie?
18 lip 12:30
matyk: Sam napisałeś to sam rozwiązuj...
18 lip 12:35
Maslanek: rysunekUznajmy, że α=λ, bo nie chciało przyjąć tego do wiadomości
18 lip 16:19
daras: ja juz wszystko rozwiazałem, co powinienem, teraz niech się trudzą młodsi emotka
18 lip 16:46
πEta: Skąd tacy się chowają?
19 lip 12:22
siostra oddziałowa: Nie zauważyłam,że mi uciekli z psychiatryka
19 lip 12:28
Wiem: rysunek Po prostu widzisz.Zadanie można przedstawić jako matematyczne (β=λ),vw =|AB|,v1=|BD|,v2=|BC|,|AC|/|AD|=?[|BD|/|BC|=k] No kto teraz rozwiąże
20 lip 07:34
O rany julek: te siostra,nie bądż taka skromna,toś ty w tym psychiatryku doktorowa pełną gębą, skoro już zdążyłaś usunąć mój wpis
20 lip 07:43