matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równanie
Oczkodiablica:
x+y=0 3x−5y=8
8 lis 18:41
Eta:
Równań się nie oblicza
...równania się rozwiązuje
Ja tu widzę układ równań
i to banalnie prosty
8 lis 18:44
Ergo:
x=−y −3y−5y=8 x=−y y=−1 x=1 y=−1
8 lis 18:45