matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory redukcyjne
apple:
3sinα
cosα
α−kat ostry ∧
+
=2 oblicz tgα+ctgα
sin(90stopni+α)
sin90stopni−α)
13 lip 19:39
pigor:
...,
α∊(0
o
;90
o
)
, to
3sinα
cosα
+
=2 ⇔
sin(90
o
+α)
sin(90
o
−α)
3sinα
cosα
⇔
+
=2 ⇔ 3tgα +1=2 ⇔
cosα
cosα
⇔ 3tgα=1 ⇔
tgα=
1
3
i ctgα=3
⇒
tgα+ctgα=
...
...
13 lip 19:49
licealista:
3 ijednda trzcia thx
13 lip 19:58