| x | x | x | x | 5 | ||||||
(sin2( | )+cos2( | ))2−2 sin 2( | )*cos2( | )= | ⇔ | |||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 8 |
| x | x | 5 | ||||
1−2 sin 2( | )*cos2( | )= | /−1 | |||
| 3 | 3 | 8 |
| x | x | 3 | ||||
−2sin 2( | )*cos2( | )=− | /*(−2) | |||
| 3 | 3 | 8 |
| x | x | 3 | ||||
4sin2 | *cos2 | = | ||||
| 3 | 3 | 4 |
| x | x | 5 | ||||
sin4 | + cos4 | = | można zapisać | |||
| 3 | 3 | 8 |
| x | x | x | x | 5 | ||||||
( sin2 | + cos2 | )2 − 2*sin2 | *cos2 | = | ||||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 8 |
| x | x | x | x | 5 | ||||||
0,5* 4 sin | cos | *sin | cos | = 1 − | ||||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 8 |
| 2 | 2 | 3 | ||||
0,5* sin ( | x)*sin( | x) = | / * 2 | |||
| 3 | 3 | 8 |
| 2 | 3 | |||
sin2( | x) = | |||
| 3 | 4 |
| 2 | √3 | 2 | √3 | |||||
sin | x = − | lub sin | x = | |||||
| 3 | 2 | 3 | 2 |
| x | x | x | x | 3 | ||||||
(2*sin | *cos | )*(2*sin | *cos | )= | ||||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 4 |
| 3 | ||
sin2(2x}{3}= | ⇔ | |
| 4 |
| 2x | √3 | 2x | √3 | |||||
sin | = | lub sin | =− | ⇔ | ||||
| 3 | 2 | 3 | 2 |
| 2x | π | 2x | 2π | ||||
= | +2kπ lub | = | +2kπ | ||||
| 3 | 3 | 3 | 3 |
| 2x | 4π | 2x | 5π | |||||
= | +2kπ lub | = | +2kπ | |||||
| 3 | 3 | 3 | 3 |