matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy pilne
Beata:
( x+3)(x−1)
=0
(5−x)(x+2)
12 lip 23:06
WueR:
f(x)
=0 ⇔ [f(x)=0 ∧ g(x)≠0]
g(x)
12 lip 23:07
gucio:
x={−3,1}
12 lip 23:09
Metis:
(x+3)(x−1) = 0 x+3 =0 v x−1=0 x=−3 v x=1
12 lip 23:20