matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ukl rown met wyznacz
Algebra:
Układ równań metodą wyznaczników: 4y+3x−1=0 5x+6=7y
12 lip 14:52
Kaja:
3x+4y=1 5x−7y=−6 W= 3 4 = −21−20=−41 5 −7 W
x
= 1 4 = −7+24=17 −6 −7 W
y
= 3 1 = −18−5=−23 5 −6
17
23
x=−
y=
41
41
12 lip 14:57