pochodna
deuch: Mam policzyc pochodną tylko nie Za bardzo wiem jak.
y=x22xsinx
11 lip 21:30
MQ: Masz iloczyn 3 funkcji elementarnych. Zastosuj wzór na pochodną iloczynu funkcji.
11 lip 21:32
sushi_ gg6397228:
umiesz policzyc pochodne z kazdej funkcji
11 lip 21:32
deuch: Nie za bardzo
11 lip 21:37
Soul Monster: y'=(x22xsinx)'= (x2)'2xsinx +x2(2x)sinx+x22x(sinx)'=2x2xsinx+x22xln2sinx+x22xcosx
11 lip 21:37
deuch: Aha. Nie wiedziałem jak wykorzystać wzór.
11 lip 21:39
wiking:
(fgh)' = f'gh+fg'h+fgh'
11 lip 21:46