matematykaszkolna.pl
pk grrejor: Siemanko, dam rade dostac sie na pk kierunek mibm jak napisałem mature na 82% podstawową? Obcieli 70 miejsc. Sadzicie ze jest szansa?
10 lip 11:57
asystent: Masz szansę, ale nawet jak się dostaniesz to i tak będziesz miał w najlepszym razie poprawkę albo wylecisz. Twój słaby wynik przy tak łatwej maturze oraz nie zdawanie matury na poziomie rozszerzonym świadczy o brakach w posiadanej wiedzy i umiejętnościach, biorąc do tego brak wiedzy z analizy matematycznej i innych działów z matematyki (bo nie było tego w ostatnich latach w szkole, a sam się nie zająłeś swoją w tym zakresie edukacją) − to wszystko spowoduje kłopoty.
10 lip 12:38
grrejor: Matematyki zacząłem sie uczyć 2 miesiace przed matura. Ale obawiam sie.
10 lip 13:52
Nieuchwytny: W zeszłym roku próg był ponad 80, logiczne że jak zmniejszyli miejsca to próg pójdzie tylko do góry.
10 lip 13:59
Marcin: asystent, jakby wynik matury świadczył o tym jak sobie poradzisz na studiach Nie strasz chłopaka, da sobie radę emotka Z resztą 82% z podstawy, to nie jest zły wynik.
10 lip 14:40
MQ: Na studia najtrudniej się dostać. Jak już się dostaniesz, to b. trudno z nich wylecieć. Wylatują praktycznie tylko ci, którzy sami rezygnują. Tak więc próbuj.
10 lip 21:16
grrejor: Musze się dostać, nic innego mi nie zostało. Tylko pwr na drugiej rekrutacji.
10 lip 21:25
asdf: asystent, co Ty k..a gadasz?! Ja maturę z matematyki zdalem na ~80% (podstawe zdawalem), a oba egzaminy z analizy 100%(pierwszy semestr) i 94%(drugi semestr). Zadanie nie były łatwe (egzamin trwał 3h, z resztą − wiele osób na forum moze potwierdzic, bo widziało zadania z egzaminu)...wystarczy przysiasc* i na pewno sobie poradzi. * − przysiasc, czyli nie po 3 godziny w tygodniu, tylko po ~10 godzin − w zupelnosci wystarczy na nadrobienie brakow.
10 lip 23:59