matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
zadanie:
1
1
1
∫
0
∞
dx=∫
0
1
dx+∫
1
∞
dx=lim....
x
2
x
2
x
2
dobrze?
8 lip 19:31
unknown:
a po co tak ?
8 lip 19:41
Mila:
1
−1
∫
dx=
x
2
x
−1
−1
lim
ε→
∞
(
)−lim
ε→0
+
(
)=
∞
ε
ε
8 lip 20:14