matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usun wymiernosc
Deyaas:
OBLICZ:
1
3
√
16
+
3
√
12
+
3
√
9
8 lip 16:29
Deyaas:
*usuń niewymierność
8 lip 16:29
ICSP:
a
3
− b
3
= (a−b)(a
2
+ ab + b
2
) niech a =
3
√
4
oraz b =
3
√
3
8 lip 16:33