jesli reszta z dzielenia liczby m przez 6 jest równe 4, a reszta z dzielenia lic
k:
8 lip 14:07
k: jesli reszta z dzielenia liczby m przez 6 jest równe 4, a reszta z dzielenia liczby n przez 6
jest równe 5 to reszta z dzielenia m+n przez 6 równa się?
8 lip 14:07
k: wyjasnij. jesli reszta z dzielenia liczby m przez 6 jest równe 4, a reszta z dzielenia liczby n
przez 6 jest równe 5 to reszta z dzielenia m+n przez 6 równa się?
8 lip 14:08
Saizou :
m=6t+4
n=6k+5
=========
m+n=6t+6k+6+3=6(t+k+1)=3 reszta z dzielenia to 3
8 lip 14:21
k: dziękuję
9 lip 09:58
Saizou : miało być
6(t+k+1)
+3
9 lip 10:35