oblicz
amy123: Która z liczb √(2 − √5)2 − √(2 + √5)2 , √(2 − √5)2 + √(2+ √5)2 jest liczbą
całkowitą?
8 lip 13:22
J: Ta pierwsza .... i wynosi: − 4
8 lip 13:26
daras: chyba druga +4
8 lip 13:32
J:
I2 − √5I − I2 + √5I = − 2 + √5 − 2 − √5 = − 4
8 lip 13:40
J: Druga wynosi: 2√5
8 lip 13:41
daras: zalezy co jest pod pierwiastkiem
8 lip 15:30
J: pod pierwiastkiem jest najwyraźniej: (2 − √5)2
8 lip 15:41
o nie: niejasność zapisu tragedią pomagających !
8 lip 15:49
daras: [p{ (2−√5 ) ]2 + [p{ (2+√5) ]2 = 2 +2 = 4
9 lip 13:51
unknown: kwadrat jest pod pierwiastkiem
9 lip 13:56