matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż najmniejszą liczbę
amy123:
Wskaż najmniejszą liczbę całkowitą n spełniającą warunek n> −2
5
√
64
+
4
√
243
.Przyjmij ,że
5
√
2
≈1,149 i
4
√
3
≈1,316.
7 lip 19:44
razor:
−2
5
√
64
+
4
√
243
= −2
5
√
32*2
+
4
√
81*3
= −4
5
√
2
+3
4
√
3
≈ −4*1,149 + 3*1,316 = ...
7 lip 19:58