Dane są zbiory
amy123: Dane są zbiory A={x należy
R : | x −3| ≤ 2} i B={x należy
R : x
2 > 0} .Przedstaw je na
osi liczbowej i wyznacz A∪B , A∩B , A\B, B\A.
2.Uzasadnij ,że wyrażenie a
4 − 3a
2 − 4a + 8
przyjmuje wartości dodatnie dla każdego a należy
R.
6 lip 19:51
5-latek:

Zbior B . W jakich przedzialach ta nierownosc jes >0?
Zbior A nalezy rozwiazaqc nierownosc
|x−3|<=2 to x−3<=2
i x−3>=−2 a teraz z uwagi na spojnik
i wyznacz czesc
wspolna rozwiazan i masz zbior A
6 lip 20:25
bezendu:
A: |x−3|≤2
x−3≤2 ⋀ x−3≥−2
x≤5 x≥1
x∊[1,5]
B: x∊R\{0}
A∪B=R
A∩B=[1,5]\{0}
A\B={0}
B\A=(−∞,1)∪(5,∞)
6 lip 20:29