zadanie
Adam: | | x | |
Jeśli f(x)= |
| , to funkcjami pierwotnymi funkcji f są np. funkcje: |
| | 2+x2 | |
F
1(x)=.... F
2(x)=.....
Tak się zastanawiam skąd wziąć te dwie funkcje ? Wiem, że należy policzyć całkę, ale skąd wziąć
te dwie funkcje ?
5 lip 21:11
Eta:
| | 1 | |
F(x)= |
| ln(2+x2)+C , C−− dowolna liczba |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
F1(x)= |
| ln(2+x2) − 3 , F2(x)= |
| ln(2+x2) +100 , F3(x)=...... , |
| | 2 | | 2 | |
F
4(x)=......
Funkcje różnią się
stałą C
5 lip 21:20
Adam: Aha o to chodziło dziękuje Ci bardzo
5 lip 21:28
Adam: Tą stałą mogę sobie wpisać jaką chce ?
5 lip 21:36
Eta:
Tak
5 lip 21:51
Adam: Dzięki
5 lip 21:51