zmienne rozdzielone
AlvaroRiosDeLaRied: Jaka jest funkcja przeciwna do arctg? bo mam arctg y =1/2x i potrzebuje z tego y wyznaczyć ; c
5 lip 20:34
AlvaroRiosDeLaRied: co będzie y=tg1/2x? nie rozumiem
5 lip 20:35
AlvaroRiosDeLaRied:
5 lip 21:07
AlvaroRiosDeLaRied:
5 lip 21:23
abc: funkcja przeciwna do arctg jest tg

do arcsin jest sin, i tak dalej wiec:
5 lip 21:46
AlvaroRiosDeLaRied: dzieki
5 lip 21:49
AlvaroRiosDeLaRied: Jeszcze mam takie pytanie rozwiązywałem równanie liniowe
Doszedłem do całki −x2*e−2x
i C(x) wyszło mi z tego 1/2e−2x(x2+x−1/2)+C
y miałem y=C(x)*e2x no to podstawiam i mam :
y=e2x* 1/2e−2x(x2+x−1/2)+C i miałem warunek początkowy y(0)=1/4
i mam wyznaczyć C . I tego dotyczy moje pytanie mi podstawiając wartości C wychodzi 1/2
natomiast koledze 0. Proszę o pomoc
5 lip 22:07
AlvaroRiosDeLaRied:
5 lip 22:27
Ada:
Jeżeli chodzi ci o funkcję:
5 lip 22:34
AlvaroRiosDeLaRied: Ok dzięki czyli mam dobrze
5 lip 22:48